JERV VANT ESERIEN I KLUBBENS FØRSTE SESONG

Jerv har vunnet Altibox eSerien etter et forrykende sluttspill lørdag. Håvard Hoel Paulsrud og Anders Rasmussen disket opp med mesterfotball gjennom hele dagen, og sikret til slutt trofeet med seier over Raufoss i finalen.

Annonse:

Dagens siste kamp ble aldri så spennende som de fremmøtte på Det Akademiske Kvarter i Bergen trolig hadde håpet. Hoel Paulsrud tok et tidlig grep om oppgjøret, og slapp aldri Raufoss til da han vant 2-0 i sin kamp.

Deretter gikk stafettpinnen til Rasmussen, som hadde sjansen til å avgjøre finalen som spilles best av tre. Riktignok fikk han slite litt, men et mål i sluttminuttene var alt som måtte til for å sende Jerv helt til topps i klubbens første sesong i eSerien.

Etter en andreplass med Brann i forrige sesong, kan Anders Rasmussen endelig kalle seg eSerien-mester. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Ved siden av pokalen stikker duoen av med 120 000 kroner, samt en heftig bunke «Global Series Points» – som trengs for kvalifisering til den prestisjetunge FIFA 20 Global-turneringen.

Du kan se hele sluttspillet i opptak på Dplay.

Flere overraskelser

Veien til finalen serverte enda noen overraskelser, som har blitt normen i denne eSerien-sesongen. Blant annet så vi Nordavind overraskende nok ryke allerede i kvartfinalene, etter en intens kamp mot Sarpsborg 08. Brann måtte også takke for seg i sluttspillets aller første runde, da nettopp Jerv-gutta ble for sterke.

For det var klubben fra Grimstad det skulle handle om. En femmålsseier mot hjemmehåpet Brann ble ettefulgt av 6-1 over Mjøndalen, og det var tydelig at Jerv hadde noe spesielt på gang.

Til slutt var det bare Raufoss som virket troende til å tukte Jerv på lørdag. Klubben med eSeriens yngste spiller i Jonas Kvål bekjempet Kristiansund uten store problemer i kvartfinalen. Deretter ventet Sarpsborg 08 i semi, og selv om den kampen ble jevnere viste Raufoss solide takter da de sikret finalebilletten.

Raufoss overrasket mange denne høsten, og tok en fortjent andreplass. (Bilde: Sindre Stien/Nordavind)

Oppgaven med å slå Jerv ble til slutt for stor, og det endte med en likevel imponerende og fullt fortjent andreplass for Kvål og lagkamerat Mats Bergstrøm.

Mjøndalens Martin Landstad Pedersen og Hans Christian Fostervoll vant bronsefinalen over Sarpsborg 08, og klatret med det ett hakk høyere enn plasseringen laget tok i vårsesongen.

 

Hovedbilde: Sindre Stien/Nordavind

Annonse: